Danske smykkedesignere

Der er kommet rigtig mange smykkedesignere i Danmark, det seneste årti og mange af dem har fået stor succes. De har hver især deres egen unikke stil og kendetegn. Smykkemærker.dk ser derfor nærmere på de mest interessante danske smykkedesignere.

På denne side har vi lavet en oversigt over de designere der står bag diverse af mærkerne på Smykkemærker.dk. Det giver dig muligheden for at læse mere om individet bag og hvilken baggrund hver designer har.

Der er en klar tendens til at smykkedesignere selv står frem i firmanavnet, så det er klart for enhver, hvem der står bag. Omvendt er der eksempler på det modsatte som JewlsCPH, der er et københavnsk brand, med smykkedesigneren Mai Manniche i spidsen.

Læs videre for at få et interessant om alle de bedste danske smykkedesignere i branchen.

 

Bag om de gode smykkedesignere i Danmark

I dette afsnit ser vi nærmere på de bedste danske smykkedesignere og de personer der står bag grundlæggelsen af førende mærker på markedet.

Anne Black

Anne Black er den første danske smykkedesigner på listen. Hun er uddannet fra den danske designskole i 1997, hvilket understreger hendes store interesse for dansk design.

Hun har altid været meget fascineret af porcelæn og det er derfor ikke tilfældigt, at mange af hendes produkter er lavet i dette materiale. Det gælder alt fra ringe, til øreringe, skåle og kander. Anne Black’s store kendetegn er porcelænet og at hun fremstiller meget mere end smykker.

Gitte Dyrberg og Henning Kern

De fleste kan regne ud hvilket mærke som Gitte Dyrberg og Henning Kern står bag. Dyrberg/Kern er blevet skabt af de to personer, med vidt forskellige baggrund og udgangspunkter.

De er begge kreative direktører i virksomheden og derfor inde over de flotte designs de fremstiller. Aktieselskabet har sit udgangspunkt i København. Deres gode kemi har været meget afgørende for deres succes, da synergier er opstået.

Helle Lisberg

Helle LIsberg er smykkedesignere bag mærket Frk. Lisberg. Smykkedesigneren er meget til de skæve vinkler og smarte former, hvilket giver et særligt udtryk.

Showrommet er placeret i det vestlige København og Frk. Lisberg producerer smykker i høj kvalitet. Altid i de 100 % ægte og gode materialer.

Jens J. Aagaard

Jens Aagaard er manden bag koncernen Jens J. Aagaard A/S, der er en af de ældre mærker på markedet. Han startede det hele i Svendborg i 1946 og de har derfor været på markedet i over 65 år. Han har i høj grad været med til at påvirke den stil og retning som virksomheden har taget, lige fra strategier til designretninger.

Seneste har de opkøbt et meget kendt dansk selskab, Kranz & Ziegler A/S. Det er et brand vi har beskrevet flere steder på sitet og det er de færreste der er bevidste om, at de faktisk ejes af Aagaard A/S.  Du kan læse mere om dette køb på Business.dk her.

Julie Sandlau

Julie Sandlau er selv en meget pæn kvinde og det udtryk går igen i hendes smykker. Fokus er på det luksuriøse og moderne udtryk, hvilket er en klar årsag til mærkets succes.

Hun er en af de absolut topdesignere på det danske smykkemarked, hvilket hendes internationale status bekræfter. Store stjerner som Helena Christensen, Gwyneth Paltrow og Reese Witherspoon har båret hendes smykker og det bekræfter hvor eftertragtede de er.

Kamille Vibekke Østergaard

Izabel Camille Jewelry er et populært dansk smykkemærke, med designeren Kamille Vibekke Østergaard bag. Hun gør meget ud af at følge de skandinaviske traditioner om smukke designs og god kvalitet. Selve virksomheden blev grundlagt af to kvinder, Ann Ulrich og Kamille Vibekke Østergaard. Det er specielt Kamille der præger stilretningen med hendes håndtegne tegninger.

Anpartsselskabet Izabel Camille ApS blev startet i april 2008, hvorefter enkeltmandsvirksomheden blev lukket samme år. Smykkemærket har derfor sin start helt tilbage i 2003, hvor enkeltmandsvirksomheden Izabel Camille v/ Kamille Vibekke Østergaard blev stiftet.

Mads Ziegler

Mads Ziegler er en del af Kranz & Ziegler, hvor han er Chief Creative Officer. Som den designansvarlige har Mads Ziegler en stor påvirkning på deres flotte designs. K & Z har eksisteret siden 2003 og er kendetegnet ved godt dansk håndværk. Deres designs er karakteriseret ved at kombinere det skønne, med det funktionelle. Samtidig vil nok være kendte af mange, for at have sangeren Medina som frontfigur.

Maria Zabel

Som det er karakteristisk for mange af de danske smykkedesignere, har Maria Zabel også et klart udgangspunkt i den skandinaviske designstil og tendenser. Der er ingen tvivl om at skandinavisk design er en inspirationskilde for mange og det er ikke anderledes med Maria Zabel.

Maria Zabel er selv ejeren og den kreative direktør bag mærket og blev færdiguddannet i 2008 fra KARCH (Det Kongelige Danske Kunstakademi). Ikke desto mindre lå passionen i smykkerne og det har medført, at hun har startet sit eget brand, med særligt fokus på kvinder.

Povl Klarlund

Povl Klarlund er manden bag Klarlund brandet, der blev grundlagt i 1947. Det københavnske firma er kendt for at tilbyde kvalitetsvarer, hvilket indebærer mærker som Omega, Cartier og Rolex. Alle eksklusive og luksuriøse smykker og ure.

Povl Klarlund er uddannet urmager med en særlig interesse for smykker. Det er kommet til udtryk i virksomhedens stilretning og produkter på markedet. Selskabet er så stort nu, at der er flere smykkedesignere i arbejde, men det eksklusive er det klare kendetegn. Det er ikke tilfældigt at danske giganter som Georg Jensen og Ole Lynggaard bliver forhandlet.

Shiri Haugbøl

De fleste kender til mærket Carré som er aktive i flere forskellige lande. Hvad de færreste ved er, at det er Shiri Haugbøl der startede brandet. Det gjorde hun via familien i Israel der solgte diamanter.

Det gav den dansk/israelsk designer en oplagt åbning, som hun har forfulgt med succes. Det hele startede i 1991 og i 1994 var Shiri Haugbøl så klar til at åbne den første forretning. Den lå i København, som det næsten er cotume, når man åbner sin første smykkebutik.

Der er ingen tvivl om at designs fra Carré bærer præg af det israelske design, hvilket adskiller dem fra øvrige varianter på markedet. De typisk kendetegn er, at hendes smykker indeholder enten perler eller ædelsten.

Sif Jakobs

Sif Jakobs er en designer med en opvækst på Island og en uddannelse om guldsmed i Sverige. Hun har derfor et stort indblik i de skandinaviske designtendenser, ikke kun i Danmark.

Hun står bag Sif Jakobs Jewellery og har et særligt fokus på at fremstille glamourøse smykker. Produkter der giver en fornemmelse af luksus.  Virksomheden blev startet i 2009 og har derfor ikke særlig mange år på bagen. Ikke desto mindre er hun allerede relativt etableret og hendes smykker bliver forhandlet i mange butikker og webshops.